fejléckép

Bemutatkozom

A nevem Kovács Bence, amatőr bűvész és mentalista vagyok. Idén decemberben leszek 44 éves. A bűvészkedés és mentalizmus csupán a hobbim, főállásban már 15 éve webes programozást oktatok. 

A bűvészkedésbe 10-11 éve szerettem bele igazán, de természetesen gyerekként nekem is volt Rodolfo bűvészdobozom. 2008 nyarán újra a kezem közé került egy bűvészdoboz, ám ekkor már többet akartam... rövid nyomozómunka után rátaláltam a hazai bűvészélet egyik főhadiszállására, a Figaro Bűvészboltra. Na, onnan már nem volt visszaút... :-) Rendszeres látogatója lettem a bűvészboltnak, és lassanként megismerkedtem a hazai bűvészélet jeles képviselőivel. Nem is gondoltam addig, hogy ilyen aktív bűvészélet van Magyarországon! 

Kezdő bűvészként természetesen egy vagyont költöttem a különböző kellékekre, könyvekre és DVD-kre, és rövidesen egész nagy bűvészkellék-gyűjteménnyel büszkélkedhettem. Ismerősökön keresztül már meghívásokat is kaptam, így a család és barátok után már igazi közönség előtt is bűvészkedhettem! 

Bűvésztanárhoz nem járok, főként angol nyelvű oktatóvideók segítségével tanulom és gyakorlom ezt a nemes szakmát. A fejlődésemben nagyon nagy szerepük van bűvésztársaimnak, akik ötletekkel és tanácsokkal látnak el nap mint nap. A kreativitásomat az új trükkök kidolgozásában és meglévő trükkök továbbfejlesztésében élem ki.

2009-ben egy autómentes napi rendezvényen ismerkedtem meg a Corodini Bűvészegyesület tagjaival, és hamarosan már én is rendszeresen jártam a klubba (péntek esténként gyűltünk össze az Opera mellett, a Hajós u. 13-15. alatt). 2010 júniusában letettem a bűvészvizsgát, így hivatalosan is a bűvészklub oszlopos tagja lettem. 2012-ben a Bűvészklub helyettes klubvezetője lettem, a klubnapokon kívül a Corodini Kupa szervezésében is sokat segítettem (ezért 2013-ban Corodini Emlékérmet kaptam). 

2011-ben beválasztottak a Figaro Bűvészklub tagjai közé, velük havonta egyszer tartunk klubnapot. 

2012-ben decemberétől 2013 októberéig a Bűvész Színház társulati tagja voltam. 

A néhány éves intenzív bűvészkedés már meghozta gyümölcsét: 2010 és 2014 között nagyon sok helyre hívtak meg fellépni. Ezek többnyire gyerekműsorok voltak, de diáknapokon, jótékonysági bálon és idősek otthonában felnőtt közönséget is szórakoztattam már. Az első egész estés műsoromat ("A maják tévedtek!") 2012 decemberében tartottam meg felnőtt közönség előtt a Bűvész Színházban. A második önálló estem ("ELEMENTAL") premierje 2013. március 11-én volt, melyet 2013-ban több önálló est követett. 

2014-től szüneteltettem a fellépéseket, az időmet és energiámat mobiltelefonos bűvész-alkalmazások fejlesztésébe fektettem (Benke Smith néven). Eddig három alkalmazásom jelent meg Androidra és iOS-re egyaránt (és közel 10 újabb alkalmazásom áll fejlesztés alatt), ezekről a https://benkesmith.com weboldalon találsz bővebb infókat. 

Idén (2019 januárjában) úgy döntöttem, hogy vadonatúj gyerek- és felnőttműsorommal újra fellépéseket fogok vállalni. Pár év szünet után megújítottam és aktualizáltam a weblapomat, és nagy izgalommal várom az újabb felkéréseket!


Mint már a nyitólapon is írtam, mindenkinek szüksége van csodákra, és a hétköznapokból való kikapcsolódásra. Remélem, hogy egyre több embernek tudok majd kellemes perceket és felejthetetlen élményeket szerezni! 


Kovács Bence
bűvész és mentalista

Fel↑